Psychotherapeut in de interactionele vormgeving

body en talk: lichaam en geest in harmonie


De naam van mijn praktijk, body en talk, is niet toevallig gekozen. Om je goed te voelen en psychische of psychosomatische problemen te overwinnen, is het belangrijk dat je lichaam en geest op één lijn zitten. Daar werken we samen aan. Dat kan via de weg van het lichaam – met allerlei relaxatietechnieken en ademhalings oefeningen, mindfulness, Yoga … - of via gesprekken en andere methodieken die de geest aanspreken.


Psychotherapie op jouw maat


Als interactioneel psychotherapeut ga ik – zoals de term het zelf zegt – in interactie met jou. We kiezen een invalshoek die past bij jou, je persoonlijkheid en je problematiek. We overleggen samen en zoeken uit of iets je ligt of niet. We richten de therapie zo in dat ze voor jou optimaal werkt en jij je er goed en comfortabel bij voelt.


Ook voor ondernemingen,

bedrijfsleiders en teams


Coaching voor bedrijven en ondernemers is een belangrijk onderdeel van mijn praktijk. Ik vind het heel inspirerend om bedrijfsleiders, werknemers en teams te coachen en te begeleiden naar een beter bedrijfsfunctioneren, efficiënter samenwerken, minder stress en meer geluk op de werkvloer.

Over mezelf


Ik ben Peggy van Looveren, bachelor in de psychologie en aanvullend opgeleid als psychotherapeut in interactionele vormgeving. Zo ben ik ook lid van de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (VVTIV).


Intussen werk ik al meer dan 18 jaar met cliënten. Ik coach ook individuen engeef opleiding aan  groepen in bedrijven en organisaties. Ik werk nauw samen met verschillende artsen en hulpverleners om cliënten optimaal te begeleiden. 


Hoe ik werk


Als psychotherapeut kan je met verschillende soorten therapie werken. Ik werk zelf met integratieve therapie of interactionele vormgeving, de psychotherapie vorm waarin ik opgeleid ben. Deze therapeutische methode combineert de beste technieken uit andere methodes. Denk maar aan systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, psychodynamische therapie, contextuele therapie, NLP, ACT, EMDR,  bio energetica, …

Heb je vragen of meteen een gesprek inplannen?

Bel +32 475 94 40 77 of stuur een mailtje