Hypnose of hypnotherapie:

eenvoudig van een probleem afraken

Wat is hypnose NIET?


Over hypnose doen de wildste verhalen de ronde. En er bestaan ook veel misverstanden rond. Hypnose is NIET de controle over jezelf verliezen, het is GEEN hocus pocus, GEEN zwarte magie of een show. Het is GEEN bewusteloosheid of diepe slaap. Hypnose is trouwens ook GEEN wondertechniek. Het werkt vaak het best in combinatie met psychotherapie.  

Wat is hypnose dan wel?


Elke hypnose is ook zelfhypnose. Er gebeurt niks waar jij zelf geen controle over hebt of zeggenschap. Jij beslist volledig of je in hypnose gaat of niet. Als jij het niet wilt, gebeurt het niet. Met hulp van je hypnose therapeut beïnvloed je zelf heel gericht bepaalde lichamelijke en psychische processen. Je suggereert zelf bepaalde veranderingen en richt je aandacht naar binnen op bepaalde beelden, ervaringen en innerlijke processen.

Van een probleem afraken


Op een eenvoudige en laagdrempelige manier van een probleem afraken? vraag meer info over volgende paketten:


✓ Rookstop

Een betere nachtrust

De virtuele maagring

Hulp bij menopauzeToegankelijk en kort van duur


Als erkend en opgeleid hypnosetherapeut kan ik je helpen om op een aangename, ontspannende manier van een vervelend probleem vanaf te geraken. Hypnotherapie is een toegankelijke én kortdurende therapie. Vaak volstaan een enkele of een paar hypnosesessies om je probleem op te lossen. Al hangt veel af van de ernst en de duur van je probleem. Soms is een combinatie met psychotherapie  aangewezen en werkt hypnose vooral ondersteunend.

Veranderd bewustzijn


Je hersenen zijn op dat moment heel actief. Je creativiteit en probleemoplossend vermogen worden tijdens je hypnosesessie sterk gestimuleerd. Je vindt een andere manier om je doel te bereiken dan louter en alleen op wilskracht. Je maakt heel effectief gebruik van je ‘veranderd’ bewustzijn.

 

Hypnotherapie: voor welke problemen kan hypnose nuttig zijn?


Je kan hypnotherapie (als aanvulling naast psychotherapie inzetten voor heel wat soorten psychische en fysieke problemen:

✓   bij acute en chronische pijn

✓   fobieën

✓   overgewicht

✓   stoppen met roken

✓   beter omgaan met stress

✓   prikkelbare darmsyndroom

✓   gebrek aan zelfvertrouwen

✓   concentratieproblemen

   motivatieproblemen

✓   als (aanvullende) therapie bij een eetstoornis of een verslaving

✓   bij de behandeling van psychosomatische symptomen

✓   burn out

Gekozen voor een opleiding bij VHYP


Er is een verschil tussen klinische hypnose en de zogenaamde lekenhypnose. Als psychotherapeut heb ik bij de Vlaamse Hypnose Vereniging (VHYP) een erkende en intensieve opleiding gevolgd voor klinische hypnose. Je kan die opleiding enkel en alleen volgen als je een erkende vooropleiding hebt gehad als psychotherapeut of (para)medisch beroep.

Heb je vragen of meteen een hynosesessie inplannen?

Bel +32 475 94 40 77 of stuur een mailtje