Coaching voor bedrijven


Coaching voor bedrijven is gefocused op burn-out preventie en communicatietrainingen. Heel wat mensen krijgen vandaag de dag te maken met een burn-out. Een burn-out heeft contextuele oorzaken en ligt niet enkel aan het werk. Toch kan men op de werkvloer voor lange tijd uitvallen en dat betekent voor bedrijven toch wat kopzorgen. 


Gelukkig kan je als bedrijf  meewerken aan preventie en ervoor zorgen dat jouw werknemers  niet overwerkt en overspannen thuis komen te zitten. Hoe kan jij jouw medewerkers steunen in hun persoonlijke ontwikkeling? Body en talk helpt en begeleidt met coaching en opleidingen voor leidinggevenden  en teams. We geven ook info sessies over burn-out preventie op de werkvloer.

Welzijn en geluk op
de werkvloer


Je kan als bedrijf echt de touwtjes in handen nemen als het gaat om burn-outpreventie. Door gericht te werken aan het welzijn van je mensen. Je bedrijf zo organiseren dat je meer doet dan enkel stress en burn-out vermijden. Zo zorg je voor een gevoel van welzijn en meer geluk op de werkvloer.

Coaching voor bedrijfsleiders en zaakvoerders


Wil je een analyse van jouw (bedrijf) cultuur op basis van Spiral Dynmics?
Je communicatie en die van jouw team verbeteren?
Je mensen effectiever aansturen en betrekken in innovatie van het bedrijf?

Dan hebben we opleidingen om als leidinggevende jouw bedrijf te ondersteunen.

Coaching voor teams


Je team volop hun talenten laten gebruiken en benutten? Het allerbeste uit je medewerkers en je teams halen? Je medewerkers beter laten samenwerken? Ervoor zorgen dat ze assertief mee vooruitdenken? Ga voor een teamcoaching en geef je teams zo meer zuurstof, energie en nieuwe inzichten in zichzelf en elkaar. Ik geef je graag vrijblijvend advies over een gepast coachingtraject voor je team(s)!

Nuttige handvaten om de werking en de bedrijfscultuur te verbeteren


Als bedrijfscoach bekijk ik het geheel. Welzijn gaat verder dan ervoor zorgen dat de stress niet te hoog oploopt. Ik reik jou als ondernemer of leidinggevende, je medewerkers en je teams handvaten aan om:


✓   Effectiever te communiceren

✓   Jouw eigen ontwikkelingsplan opstellen

✓   Veerkracht in te zetten bij moeilijkheden

✓   De bedrijfscultuur te verbeteren

✓   Inzicht in jezelf en de ander

Beter communiceren met Insights Discovery 


Alles begint met goed communiceren. Als je beter communiceert, begrijp je elkaar ook beter.

Een heel toegankelijk en gebruiksvriendelijk model hiervoor is Insights Discovery dat gebaseerd is op het persoonlijkheidsmodel van Carl Jung. Heel wat kmo’s en multinationals gebruiken dit model al om meer inzicht te krijgen in eigen persoonlijkheid en die van anderen.


Beter inzicht in elkaar


Door inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid versterk je je zelfbeeld. Door anderen beter te leren kennen, begrijp je hen beter en werk je beter samen. Want dit Insightmodel velt geen oordeel. Het ene type is niet beter dan het andere. Je krijgt een beter inzicht in elkaar en brengt makkelijk begrip op voor elkaar.


Teams begrijpen elkaar beter 


Binnen teams zorgt dit model voor een nieuwe, frisse dynamiek. Je leert de positieve kanten van je collega’s beter zien en doeltreffender met hen communiceren. Omdat je nu beter begrijpt welke communicatiestijl ze hanteren. De communicatie binnen het team verloopt vlotter en er zijn minder frustraties.

Spiral Dynamics: Hoe mensen evolueren volgens hun waardensysteem 


Spiral Dynamics, ontwikkeld door Beck en Dr.Clare W. Graves, geeft een inzicht in hoe wij als individu evolueren op een waarden gedreven manier. De essentie is dat iedereen een innerlijke drijfveer heeft om te groeien en zijn of haar talenten te ontwikkelen. Je functioneert het best op een gemotiveerde en verdiepende manier in je eigen "wmeme", die wordt aangegeven met een kleur. 


Verschillende levensdomeinen kunnen zich in een andere wmeme bevinden. Het is leerrijk om een zicht te krijgen op jouw eigen wmeme "kleurenpalet" en ook die van jouw medewerkers, jouw leidinggevenden en zelfs het kleurenpalet van jouw bedrijf. 


Wanneer we mensen willen aansturen of bedrijven willen laten groeien is Spiral Dynamics een geweldig instrument om ervoor te zorgen dat we ons kunnen afstemmen op de waarden van iedereen binnen de organisatie .


Body en talk is Spiral Consultant en coached individuen en teams in hun ontwikkelingsproces sinds 2015. 

Bekijk zeker het aanbod van onze opleidingen.

Voordelig met de kmo-portefeuille


Voor sommige opleidingen kan je als ondernemer of bedrijf gebruik maken van de kmo-portefeuille.Body en talk is een geregistreerd  dienstverlener onder de peiler opleidingen, registratienummer : DV.0232695

 (*uitgezonderd insights discovery). De overheid komt dan tussen voor 30% in de kost van de opleiding.

Een coachingtraject voor jezelf, je medewerkers of je teams?

Bel +32 475 94 40 77 of stuur een mailtje